Julbak

Redan förra året började jag med en julbakar lista. Jag är en list-nörd, så jag har listor för det mesta, vissa mer roliga än andra. Just julbaket hör nog till de roliga listorna. Jag försöker på den att välja ut favoriter jag bakar varje år, men också hitta lite nytt, det nya behövs för att hitta nya favoriter. Listan gör jag nog lite för att begränsa mig och bestämma mig för vad jag ska göra, annars finns det hur mycket som helst att baka. Nu funkar det faktiskt inte att baka hur mycket som helst, det kostar nämligen pengar, tar lite tid och plats. Och jag misstänker att Fredrik inte är villig att införskaffa en till extra frys bara för att jag ska kunna baka!;) För tillfället är vi bara två individer i det här hushållet också och det brukar ta ett tag innan bakverken tagit slut!;)  
 
Jag har börjat beta av listan och har börjat med allt som ska bakas och kan frysas eller förvaras i kakburkar. Tänkte i alla fall låta andra advent passera innan jag börjar med julgodiset, även om det också brukar har bra hållbarhet om det förvaras i kylskåpet.
 
Så tänkte faktiskt att ni skulle få ta del av listan, kanske kan det inspirera någon. Gillar man som jag kardemumma så kan jag redan nu säga att kardemummadrömmarna var en hit! Jag bakade dem igår och ska bara lägga in bilderna snart så jag kan lägga upp receptet!:) Men nu listan, det kursiva är redan klart.
 
Julbak 2012
 
Saffrans cupcakes
Mjuk pepparkaka
Kryddpepparkakor
Kardemummadrömmar
Lussekatter
Saffransbullar
Saffranskrans med vanilj
Mjukbulla (tjockbulla, ärtbulla eller vad ni kan tänkas vilja kalla det;))
 
Pepparkakstryffel
Vitchokladtryffel
Rocky roads
Marknadsnougat
Knäck
Pepparkakskola
Änglakola
Cakepops
Snickers