En låsning

Jag tror det tog fem minuter för sjukgymnasten att lista ut varför jag har smärta mellan skulderbladen i tisdags,  jag är riktigt imponerad! Jag har en låsning på höger sida, alltså inget farligt, konstigt eller allvarligt, bara irriterande eftersom det gör ont och har gjort mig stel i hela ryggen. Något mer som var lite irriterande var att om jag kunnat ligga på mage så hade hon tryckt bort den där låsningen och så hade det varit bra. Nu har jag istället fått stretchövningar som ska göras morgon och kväll och Fredrik har fått i uppgift att massera runt låsningen på kvällarna. Så vi hoppas det ska släppa rätt snart, men jag har ändå valt att vara hemma hela den här veckan det får jag ju utan läkarintyg. För även om det är bra att röra på sig (vilket jag ju gör i mitt jobb) så känner jag mig begrännsad när det gör lite ont och jag är så spänd i ryggen och full fokus behövs egentligen på mitt jobb.
 
Det märks på många andra vis att jag varit hemma i fyra dagar och fått möjlighet att vila, jag har mycket mindre ont i fogar och ischias på kvällarna och jag känner mig mycket piggare och gladare(förutom mitt dåliga samvete, men mer om det sen), framför allt efter att jag fick svar på orsaken till smärtan. Jag har ork till Milton när jag hämtar honom på eftermiddagarna och känner mig inte som en gnällig kärring med noll tålamod. Nu vet jag att det bara är tio arbetsdagar att stå ut men jag ska ändå ta upp detta med min barnmorska på imorgon. Jag är glad att jag valt att bara jobba 75% sen jag gick tillbaka till jobbet, att jag valt att ha bra skor på jobbet och att lyssna mer på kroppen, vilat mer och inte stressat över saker. För ingen dör av tvättberg, ett ostädat hem eller disk. Jag har lovat mig själv att hålla i det över jul också och min magkänsla säger att vi kommer få fira både jul och nyår hemma, jag hoppas den har rätt!:)
 
 Fast igår började jag ändå tvätta bebiskläderna i strl 44-50. Det kan tyckas tidigt i vecka 30(29+0) som vi är i idag, har vi tur är det ju minst nio veckor kvar. Men jag sitter hellre i soffan med min tjocka mage på julaftonen och vet att allt är klart och så kan jag sitta där till februari om jag vill!;) För ska jag in till förlossningen mer än två veckor för tidigt så ska jag åtminstone göra det under lugnare omständigheter den här gången med en lagom stor BB-väska. Sist tror jag att jag pakade ner halva livet, det var nästan så katterna åkte med i bara farten!;) 

Nu blir det sängen!